diy gidas // iv.hardcore.lt // iv01 // iv02 // iv03// iv04// iv05

Mes mylim alkoholį: diy alkofrontinimas

Mokėti pasidaryti alkoholio smagu, jei nenori mokėti Jiems akcizo, pirkdama svaigalus parduotuvėje, norisi buchalinti pigiau ir žinoti, iš ko tai padaryta ir pasibovyti su prietaisais ir ingredientais.

Apie alkoholį rašyti smagu, nes tai nėra koks nors Baudrillardas, dekonstrukcija, situacionizmas ar panašus triukšmas tarp laidų. Iš nuosavos patirties galiu papasakot apie tai, kaip pasidaryti raugalo iš mielių bei cukraus ir naminio sidro. Pastarasis netgi skanus ;)

Mielinį raugalą - gorgelį - galima gerti jau kitą dieną, tau nereikės jokio pasiruošimo, ypatingų medžiagų anei sugebėjimų. Tau reikės:

1) Didelės talpos taros (mes naudojom 5l bambalį nuo vandens. Kodėl tai buvo per mažai – pamatysite žemiau.)
2) Mielių (sausos ir granuliuotos atliko visas reikalingas reakcijas labai gerai, + jos dar tiko aibei kitų darbų, pvz. blyneliams kepti ir klozetui užkimšti). Pora šaukštų litrui skysčio.
3) Cukraus – ~200g vienam litrui vandens.
4) Keleto obuolių – ar šiaip kokio vaisiaus – tikrai būna daug skaniau ir nesmirda.
5) Atitinkamo kiekio vandens.

Kai kas iš pat pradžių pakepina cukrų, kad išnyktų klijų spalva ir visas raugalas taptų gražios alaus spalvos. O šiaip visiškai paprasta: reikia užpilti mieles ir cukrų šiek tiek pašildytu vandeniu, sudėti supjaustytus obuolius ir pastatyt prie radiatoriaus.Patarimas: geriau nusipirk didesnį baką – tie 19l talpos turėtų būti visai neblogai, nes mielės mėgsta užsitūsinti ir bėgti lauk, ir teks visą vakarą sėdėti prie putom besitaškančio bambalio ir jas nugraibinėt. Kitas patarimas: sekančią dieną jau atsiranda šiek tiek alkoholio, tačiau jei pakentėtum savaitę, mielės jo prigamina daug daugiau. Įdedi dar cukraus, kad nebūtų bjauru gerti, ir gali vaišinti naivius družokus ir buchalinti pati. Kitą dieną faina nebūna.

Kitas variantas – obuoliai+aronijos – lenda daug smagiau. Bloga naujiena: lengvai galima viską sušikti ir paversti actu, jei atsiras koks nors sąlytis su oru. Dar blogesnė naujiena: reikės truputį daugiau pasiplūkti ir gauti šviežių sulčių. Pati blogiausia naujiena: reikės mažiausiai dviejų mėnesių, haha.

Šviežias sultis – labai zjb yra obuolių, dar tiktų kriaušių/serbentų/nežinau, gali visaip maišyti, čia tavo fantazijos reikalas – praskiedi vandeniu santykiu 10:3, t.y. ant 10l sulčių užpili 3l vandens, įdedi ~2 kg cukraus ir supili į baką – bakas turi būti kuo pilnesnis. Dabar svarbiausia – kad skystis niekaip nesiliestų su oru ir kad gazas turėtų kur išbėgti. Tam reikia susikonstruoti burbuliatorių: guminėje pirštinėje ar prezervatyve pradurti skylę, pro kurią prakišti vamzdelį – tokio ilgio, kad galiukas būtų šiek tiek paniręs skystyje, o kitas galas kyšotų lauke. Labai geras vamzdelio variantas yra žgutas venoms užveržti – būna vaistinėse. Dabar tai užmauk ant bako kakliuko ir būtinai įsitikink, kad viskas sandaru: vamzdelis siūlais ar virvute privyniotas prie pirštinės, tarp butelio kakliuko ir pirštinės nėra jokio plyšelio (gali naudoti plastiliną, vašką ir vapše kas tik šauna tau į galvą, bet mažiausias tarpelis gali viską sušikti, tad pasistenk).

Ilgai ir nuobodžiai lauk, kol nusistoja nuosėdos ir skystis nuskaidrėja. Tada atsargiai nupilstyk į bambalius, užsuk ir dar palaikyk, kol atsiras tas gerasis skaidrumas ir kvapas – iš viso gaunasi minimaliai pora mėnesių, tačiau tada gali družokus vaišinti be gėdos ir ramiai gerti pats.

Nežinau, man pirmas variantas nepatiko tuo, kad iš principo negerai namie turėti tiek daug alkoholio ;). Kita vertus, labai įdomu pamatyti, kaip vyksta visas tas buitinės chemijos tūsas

Turborg alus

disklaimeris:
To kas aprasyta zemiau autorius visiskai nerekomenduoja daryti, ar vartoti pagal aprasyta procesa pagaminto gerimo. Visa tai isdestyta tik mokymosi tikslais.

pagal liaudies padavimus.

Turborg - tai kibiras alaus supaprastintomis salygomis. Galima pasigaminti ir mieste, daugiabucio virtuveje, bendrabutyje.

Reikes:

Na ka varom alu:

Uzvirini vandeni ir praausines supili giros ekstrakta.
Kitame inde (2 - 3 litrai) pusvalandi virini apynius. Jei ju turi.
Atausines viska iki 35 laipsniu C. Supili apyniu virala (jau atausinta skysti).
Sudedi cukruje trintas mieles ir 0,5 - 1 kg. cukraus. Po 20 - 24 valandu rugimo kontroliuojant temperatura nukosi Turborg alu i plastikinius 5 litru talpos indus ir laikai saltai. Jei dar nespejai isgerti kol kosei - isgersi salta. Jei kruopsciai ausinai, nedejai daug cukraus ir gerai virinai vandeni bei gal ir apynius - pasekmiu ant rytojaus nebus.

Skanaus.


iv@hardcore.deletethis&that.lt | hardcore.lt